joi, 5 ianuarie 2012

Placinta cu feta, spanac si ciuperci



Inca o gustare foarte buna de luat la pachet, impreuna cu o bucata de pui de exemplu.
E o placinta foarte aspectuasa, gustoasa dar si cu ingrediente ieftine si mai mereu prezente prin camara/congelator.

E mai mult facuta din intuitie, puteti adauga alte legume daca spanacul si ciupercile nu va sunt pe plac.

Ne trebuie:
- o foaie tarta
- 3 oua
- o cutie de ciuperci feliate (din conserva)
- 200g branza feta
- o mana de parmezan sau cascaval ras
- 150 ml  lapte
- sare, piper

Cum facem:

Desfacem foaie de tarta in forma si lasam deoparte.
Dezghetam smanacul direct intr-o tigaie nonaderenta, la foc moale, condimentam cu sare si piper si imprastiem peste foaie de tarta.
Scurgem ciupercile si le adaugam peste spanac, taiem apoi branza feta in bucatele mici, adaugam cascavalul ras presaram peste straturile de spanac si ciuperci..
Separat batem ouale spuma, adaugam laptele si imbracam tarta cat sa ajunga la nivelul celorlalte ingrediente.



Incingem cuptorul la 180° C si coacem pentru 35-40 de minute pana cand e rumenita frumos deasupra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu